Σελίδες

17 Μαΐ 2011

οι μαμάδες είναι εδώ!

(To κείμενο αναρτήθηκε και στο www.eimaimama.gr αλλά νομίζω ότι πρέπει να το δουν και οι μπαμπάδες!)
Χρησιμοποιείστε αυτο το logo στο internet...
όσοι/ες έχετε την καλωσύνη βάλτε το profile picture σας στο FB




Όταν πρωτακούστηκε το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας… λίγο πριν τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές… είχα αρθρογραφήσει (δλδ ποστάρει) να μην μασήσουμε… να μην παίξουμε σε ένα παιγνίδι που θα μας οδηγούσε σε μονοπάτια που δεν θα ξέραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Δυστυχώς ολοι μας (συμπεριλμβανομένου και του εαυτού μου) είμαστε επαναστάτες του καναπέ. (Οσοι δεν είναι έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου.)

Επιλέγω για δεύτερη φορά  μέσα σε λίγες μέρες τον διαδικτυακό χώρο της Ολιβιας μου για να «φωνάξω» τις σκέψεις μου. Το κάνω γιατί εδώ είναι μαζεμένες (συνδεδεμένες) οι μαμάδες… το πιο παραγωγικό κομμάτι αυτης της πατρίδας. Μαμάδες από όλες τις κοινωνικές, μορφωτικές ή οικονομικές ομάδες… ΜΑΜΑΔΕΣ πολιτικίκ ή απολιτίκ. Ολες μαζί… με έναν κοινό ατσαλένιο δεσμό: Τα παιδιά μας. Είναι το καλύτερο αναγνωστικό κοινό που είχα ποτέ στην μακρόχρονη δημοσιογραφική μου καριέρα.

Εχω πολλές φορές προτείνει να μαζευτείτε με τα καροτσάκια σας στην πλατεία Συντάγματος για να δείξετε την παρουσία σας… σήμερα προτείνω να το κάνετε και στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη… στην Πάτρα… στο Ηρακλειο….στη Δράμα….στη Ρόδο… ή στο μικράκι χωριουδάκι σας…

Μετά το ξανασκέφτηκα…

Οι άνθρωποι μαζεύονται για να ζητήσουν κάτι συγκεκριμένο. Το γενικό έρχεται σε δεύτερο στάδιο….

Σήμερα το μεσημέρι μια φίλη μου στο FB μου έστειλε ένα link.


Σταματείστε να διαβάζετε αυτό που γράφω και δείτε το link.  Είναι λίγο μεγάλο σε διάρκεια αλλά αξίζει κάθε λέξη…

…………………………………………………………….

Ελπίζω να το είδατε… γιατί διαφορετικά δεν έχουν μεγάλη σημασία τα επόμενα που γράφω.

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω ότι ο πνευματικός κόσμος σιωπά.

Και γω της ίδιας γνώμης είμαι. Γιατί σιωπά; Ή γιατί όταν μιλά κανείς δεν καταλαβαίνει τι λέει (ο πνευματικός κόσμος).

Ο κ. Αδαμάντιος Πεπελάσης έδωσε την παραπάνω συνέντευξη στην Πόπη Τσαπανίδου…την οποία εκτιμώ ιδιαιτέρως και ως άνθρωπο , αλλά και ως δημοσιογράφο.

Συμφωνώ σε κάθε λέξη μαζί του. Σημειώστε ότι ενάμιση χρόνο πριν θα είχα αρκετές αντιρρήσεις, αλλά σήμερα συμφωνώ. Επιτέλους ένας άνθρωπος που ξέρει το αντικείμενο (την πολιτική, αλλά και την οικονομία) βρήκε τον τρόπο να μιλήσει σε όλους μας σε απλά ελληνικά.

Ναι!!! οι ελληνες πολιτικοί πρέπει να συναινέσουν.

Δηλαδή πρέπει να συμφωνήσουν σε μερικά πράγματα γιατί οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται (πλέον) να μας βοηθήσουν. Οποιος έχει και την ελάχιστη ευρωπαϊκή εμπειρία θα συμφωνήσει ότι χάσαμε την μεγάλη ευκαιρία να μιλήσουμε στα ίσια μαζί τους.

Χασαμε την ευκαιρία να τους πούμε –έστω και την τελευταία στιγμή- την αλήθεια… και η αλήθεια σ’ αυτούς τους λαούς δεν είναι μια ελαστική  πραγματικότητα… πρέπει να φτύσεις (στην κυριολεξία) αίμα για να μπορέσεις να ξανακερδίσεις την αξιοπιστία.

Όταν είχαμε την ευκαιρία να τους θέσουμε τις σκέψεις μας, εμείς τσακωνόμασταν αν φταίει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ … τα μικρότερα κόμματα το είδαν σαν την κατάλληλη στιγμή να μεγαλώσουν… και αντί να διεκδικήσουμε τη θέση μας στην ιστοριία αυτης της ηπείρου (Ευρωπαϊκή Ενωση) τσακωνόμασταν στα ΜΜΕ και στα πολιτικά γραφεία για το ποιος έχει ή θα έπρεπε να έχει την ιθαγενή εξουσία… Και όταν βρεθήκαμε με άδειες τσέπες, αντί να ορθώσουμε το ανάστημα μας (βλ. Ιρλανδία) τρέξαμε με κουτοπονηριά να ζητήσουμε (μονομερώς) τη βοήθειά τους. Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και (όλη) η αντιπολίτευση καμωνόταν ότι έχει λύσεις…

Αυτό στο μυαλό του απλού π.χ. γερμανού πολίτη αυτό είναι αδιανόητο… Ελπίζω να φτάνει στο μυαλό σας η λέξη ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.

Ε, τώρα είμαστε ακριβώς σ΄ αυτό το σημείο.

Σ’ αυτό το φρικτό σημείο.

Τα δυο μεγάλα κόμματα (και φυσικά και τα υπόλοιπα) πρέπει να συμφωνήσουν. Δεν θα μπώ σε λεπτομέρειες γιατί δεν τις ξέρω και καλά… αλλά θα επιμείνω στην συμφωνία.

Υποθέτω ότι και οι περισσότερες (αν όχι όλες σας) από σας έχετε σκυλοβαθερεί τον μίζερο σκυλοκαβγά όλων αυτων των ανοήτων που ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον.

Όταν τους βλέπω στην τηλεόραση κάτι μέσα μου αρχίζει και κουρδίζει σε επικίνδυνο βαθμό. Γνωρίζετε πολύ καλά τι λέω… Αυτό πρέπει να σταματήσει. ΤΩΡΑ… και όχι με τους δικούς τους όρους (των ελλήνων πολιτικών και δημοσιογράφων εννοώ) αλλά με τους όρους του απλού (ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ) πολίτη, που το μόνο που θέλει είναι να έχει το παιδί του ένα καλό μέλλον… Μην μασάτε… όλοι αυτοί που διαφωνούν έχουν ήδη διασφαλίσει αυτό το μέλλον (για τα δικά τους παιδιά.

ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΛΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Ή ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΑΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Ζητείστε (μόνο με την παρουσία σας) να συμφωνήσουν ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ για το καλό των παιδιών σας.

Μην αφήσετε κανέναν πολιτικό, κομματικό ή οποιονδήποτε άλλο φορέα να ας καπελώσει  (θα το προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια)

Είστε ΜΑΝΕΣ. Το ξέρετε πολύ καλύτερα από μένα που είμαι ένας απλός πατέρας. ΜΑΝΕΣ…ΜΑΝΕΣ…ΜΑΝΕΣ…ΜΑΝΕΣ….ΜΑΝΕΣ….

Κάποιοι θέλουν να κόψουν το οξυγόνο στα παιδιά σας.

Αλήθεια θα το επιτρέψετε;

Χρησιμοποιείστε το internet για να οργανωθείτε.

Κανόνιστε π.χ. κάθε Πέμπτη στις 7 το απόγευμα συναντήσεις.

Δεν χρειάζεται να φωνάζετε, να κόψετε την κυκλοφορία, ή να αναρτήσετε πανό… Απλώς δείξτε τη δυναμή σας… την παρουσία σας.

Το μήνυμα θα το πάρουν…αυτοί που πρέπει… και αν σας αγνοήσουν (που αποκλείεται) αυτοί που πρέπει, να είστε σίγουρες ότι θα σας προσέξουν τα διεθνή ΜΜΕ… θα σας προσέξουν αυτοί από τους οποίους ζητάμε βοήθεια… γιατί θα τους έχετε δείξει ότι όντως αγωνιάτε για το μέλλον.






4 σχόλια:

  1. Η Μπακογιάννη μάζεψε για το ΔΗΣΥ 10 χιλιάδες ιδρυτικές υπογραφές και θεωρήθηκε επιτυχία για νέο κόμμα. Οι "Ελληνίδες Μαμάδες" στο Facebook μετράνε ήδη ...24578 μέλη!Κατανοητόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κομμα ΜΑΜΑΔΕΣ!!!!!!!!!!χωρις πολιτικες θεωριες με σημαια την αγαπη της μανας για το παιδι...με μονο γνωμονα την αγαπη κ την επιθυμια μας για εναν κοσμο καλυτερο για τα παιδια μας...εναν κοσμο με υγεια με παιδεια κ με ασφαλεια..χωρις να ξεχωριζουμε χωρες προελευσης χρωματα φυλες κ επαγγελματα...δε θα ηταν καταπληκτικο????????Ολιβια εσυ θα ησουν η αρχηγος του κομματος κ εσυ Μανο ο γραμματεας....οτοπικο..μα μονο ετσι ο κοσμος θα γινοταν καλυτερος,αν ολα τα βλεπαμε μεσα απο την αγαπη για το καλυτερο μελλοντων παιδιων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αποτυπόνωνται τα χειροκροτήματα στην οθόνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η "συναίνεση" που με τόσο σθένος υποστηρίζεται από τα μέσα και τα άτομα του συστήματος είναι το πραγματιό αδιέξοδο.Ο "καυγάς" ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα είναι όντως για τα μάτια του κόσμου και παιχνίδια εντυπώσεων και εξουσίας.(άσε που για ποιο καυγά μιλάμε...μαζί ψηφίζαν και δρομολογούσαν στον πάτο τις ζωές μας τόσα χρόνια)Η αντίσταση όμως σ' αυτήν την κατρακύλα δεν περνάει μέσα από τη συναίνεση σε αυτό που βάζει ταφόπλακα σε ότι μέχρι σήμερα έχει κερδηθεί με την ζωή και το αίμα όντως κάποιων ανθρώπων.Είμαι μαμά..κι όσο κι αν η ιδιότητα της "μαμάς" είναι ίδια σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου...υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στην μαμά της Δραπετσώνας και στην μαμά της Εκάλης.Ούτε συναινώ, ούτε χειροκροτώ ούτε δέχομαι ότι η "λύση" που προτείνεται σ'αυτήν την "εκ βαθέων" συνέντευξη είναι ο μονόδρομος μιας πολιτικής που γυρνάει αιώνες πίσω τη ζωή τη δική μου και των παιδιών μου...λυπάμαι αλλά ως μάνα και ως δραπετσωνίτισα..έχω σκοπό όχι απλά να κατέβω με το καρότσι μου βάζοντας πλάτη στην σωτηρία αυτών που θέλουν την εξόντωσή μας αλλά έχω σκοπό να κατέβω και να διεκδικήσω με όλο μου το είναι και μέχρι τελικής πτώσης μαζί με την κόρη μου...για την κόρη μου..για την κορη της Ελένης..το γιο του Άρη..της Ματίνας..έχοντας ξεκάθαρο ότι η υποτιθέμενη αυτή σωτήρια 5η δόση και όλο αυτό το "χρεος' που μου φορτώσανε στην πλάτη...δεν θα γίνει το μέσο για να συναινέσω στην εξαθλίωση και την ανέχεια...κι αυτό είναι δέσμευση προς την κόρη μου..την κορη της Ελένης..το γιο του Άρη..της Ματίνας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή