Σελίδες

1 Φεβ 2011

in love!

Έγινε αυτό που ήμουν σίγουρος ότι θα συμβεί.
Μόλις απέκτησα κόρη, οι 9 στους 10 μου λένε:
-Ε, ρε να δεις τι θα πάθεις μόλις βρει τον πρώτο γκομενάκο!
Και βέβαια εννοούν το σεξουαλικό.

Εχω δει φίλους μου-μπαμπάδες που μόλις τους το λένε χλωμιάζουν. Γίνονται έξαλλοι δηλαδή επιθετικοί… χανουν το χιούμορ τους. Το πιο αστείο είναι ότι γίνονται επιθετικοί με τους … μελλοντικούς «αγαπημένους» των θυγατέρων τους…
Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι η Αθηνά μας θα έχει εραστές. Στην πραγματικότητα εύχομαι να έχει αρκετούς, ώστε να μπορεί να διαλέξει με σιγουριά αυτόν που θα ζήσει μαζί του.
Για κάποιον περίεργο λόγο –που δεν μπορώ επακριβώς να εξηγήσω- όσο θυμάμαι τον εαυτό μου στο θέμα του σεξ ο άνδρας ηταν ο κατακτητής, ο τροπαιούχος και η γυναίκα το τρόπαιο… το θύμα. Ειλικρινά δεν το κατάλαβα ποτέ.
Θα μου πείτε… κατσε να έρθει η ώρα και τότε τα λέμε…
Όχι… όχι…δεν αλλάζω γνώμη. Η Αθηνά είναι η κόρη μου και από τη στιγμή που έγινε μπιζελάκι στην κοιλιά της Ολιβ μου, ονειρεύομαι το καλύτερο για εκείνη. Δεν βρίσκω τίποτα πιο καλύτερο από το να την δω έφηβη (η ηλικία διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχή) να κρατά ερωτευμένη το χέρι εκείνου που έχει και την έχει διαλέξει. Αλήθεια θέλω να με αξιώσει η ζωή να την δω να μπαίνει σπίτι μετα από ραντεβουδάκι και τα μάτια της να λάμπουν… να κλείνεται στο δωμάτιο της και να μιλά με το κινητό της (αν δεν είναι πρωτόγονο μέσο για εκείνη την εποχή) με το αγόρι της ή τις κολλητές της…
Να παραμελεί τα μαθήματά της (αν και τότε η εκπαίδευση θαναι εντελώς διαφορετική) γιατί το μυαλό της θα’ναι αλλού… όταν το σώμα της αλλάζει… όταν από κοριτσάκι θα αρχίσει να γίνεται γυναίκα.
Δεν μπορώ να κατάλάβω γιατί –αν ηταν αγοράκι- θα καμάρωνα να τον βλέπω να γίνεται άνδρας, ενώ τώρα που’ναι κοριτσάκι πρέπει (θεωρητικά) να ανησυχώ για τη στιγμή που θα γίνεται γυναίκα.
Προφανώς στην κοινωνία των ανθρώπων το σεξ είναι κατ’αρχάς ηδονή. Όμως στο δικό μου μυαλό –ειδικά οι πρώτες φορές- είναι ένα απόκοσμο, εντικτώδικο κάλεσμα για τη συνέχεια… Φυσικά είναι και ηδονή… και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να ανησυχώ για τις ηδονές του παιδιού μου.
Εχω μια θεωρία που μάλλον δεν θ’ αρέσει σε πολλούς άνδρες. Εχω λοιπόν την αίσθηση ότι κρίνουν εξ ιδίων. Εχω συναντήσει αρκετούς που μεταφράζουν τον έρωτα σε θυμό, σε ανταγωνισμό, σε σπορ, σε αυτοπεποίθηση και όλα τα παράγωγα. Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, αλλά δεν μου’χει τύχει… τουλάχιστον δεν το έχω νιώσει… δεν το’χω νιώσει έντονα.
Φυσικά η Αθηνά θα γνωρίσει και τέτοιους. Στο κόσμο θα ζήσει και όχι φρούριο. Φυσικά θα πόνέσει, θα κλάψει, θα θυμώσει, θα πληγωθεί, θα ανακατασκευάσει, θα βρίσει, θα έρθει να πέσει στην αγκαλιά της μαμάς της (πιθιανώς) και στη δική μου για προστασία….
Ξαναδιαβάστε την παραπάνω πρόταση… Με άλλα λόγια θα μάθει τη ζωή.
Ανοίξτε την τηλεόραση σας και δείτε οποιοδήποτε talkshow. Ϊσως νατοχετε συνηθίσει και να μην σας κάνει εντύπωση, αλλά 99 φορές στις 100 συμμετέχουν άνδρες φορώντας σκούρα κουστούμια και πανομοιότυπες γραβάτες. Γιατί οι γυναίκες δεν συμμετέχουν; Μα φυσικά επειδή δεν τις καλούν, αφού δεν τις θεωρούν  ικανές για τέτοιου είδους θέματα και συζητήσεις…
Γιατί;
Μα δεν χρειάζεται να σαι ο Φρόιντ για να καταλάβεις ότι το θέμα είναι σεξουαλικό… δηλαδή ο φόβος του αρσενικού να αντιμετωπίσει το θηλυκό μακρυά από το κρεββάτι… όχι ότι εκεί το αντιμετωπίζει (συχνά) με άνεση… αλλά τουλάχιστον εκεί δεν εκτίθεται δημοσίως.
Ο κόσμος μας είναι χάλια επειδή το σεξ για τις γυναίκες θεωρείται βρώμικο ενώ για τους άνδρες παράσημο. Ο κόσμος είναι χάλια επειδή οι γυναίκες δεν συμμετέχουν… ή μάλλον δεν τις αφήνουμε να συμμετέχουν.
Όχι δεν με προβληματίζει τι θα κάνει η Αθηνά με την ερωτική της ζωή όταν φτάσει στην κατάλληλη ηλικία. Θα ήμουν πολύ ευτυχής αν η κορούλα μου γίνει μια ευτυχισμένη, γεμάτη γυναίκα που με τη σειρά της θα φέρει στον κόσμο ευτυχισμένα και γεμάτα παιδιά (αγόρια είτε κορίτσια).

14 σχόλια:

  1. Αχ μακάρι να είχαν όλα τα κορίτσια τέτοιους ανοιχτόμυαλους μπαμπάδες και μακάρι να είσαι το ίδιο ανοιχτόμυαλος και στην εφηβεία της Αθηνάς :D

    πέραν αυτού ως προς το

    αν και τότε η εκπαίδευση θαναι εντελώς διαφορετική)

    Πολυ αισιόδοξο σε βρίσκω! Keep this mood :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο σου μανο!!!αντιμετωπιζεις την πραγματικοτητα ακρως ρεαλιστικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποκλεινομαι στις αποψεις σου...ταυτιζονται με τις δικες μου..κ μ αρεσει αυτο!Μακαρι ολοι οι μπαμπαδες να ειναι ετσι ανοχτο μυαλοι κ να βλεπουν την πραγματικοτητα χωρις κολληματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι πλέον γνωστό σε όλους τους πολιτισμούς και μυθολογίες ότι το θηλυκό είναι η αρχέγονη δύναμη της δημιουργίας και πάρα πολλές αρχεγονες κοινωνίες, θρησκείες και πολιτισμοί ήταν μητριαρχικοί. Δουλεύουν όλα μια χαρά σε τετοια παραδείγματα....το μόνο τους τρωτο σημείο είναι η άμυνα με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Εκεί την πατάνε και μετά καπελώνονται.
    Πολύ αληθινό το κείμενο. Να την δείτε την Αθηνά όπως επιθυμεί εκείνη!

    Stavroula Xoxlidaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάνο καλημέρα ,
    Χαίρομαι που δημιούργησες αυτό το blog χαίρομαι ακόμα περισσότερο κάθε φορά που διαβάζω αποτυπωμένες
    τις σκέψεις σου . Νομίζω με αυτή την πρωτοβουλία σου θα υπάρχει μια γωνιά για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι , είναι απόλυτα φυσιολογικό όπως προανέφερες να ζούμε το δικό μας party σε πρωτόγνωρες στιγμές ευτυχίας , ένα από τα όνειρα μου είναι να ζήσω και εγώ αυτό το party και χαίρομαι που δίνεις ένα χώρο σε αυτό το υπέροχο χάος που λέγεται διαδίκτυο σε ανθρώπους με ανησυχίες και ευαισθησίες . Keep up the good work
    είναι στο χέρι όλων μας να διαδώσουμε αυτό το blog !!! Χαίρομαι που είσαι πάντα δημιουργικός , αυθεντικός και εκφράζεσαι ελεύθερα γιατί μετά την υγεία το μεγαλύτερο αγαθό που έχει ο άνθρωπος θεωρώ πως είναι η ελευθερία σκέψης και έκφρασης και στην εποχή μας είναι ένα αγαθό που έντεχνα κάποιοι προσπαθούν να μας το στερήσουν . Φιλικά Θοδωρής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8elw na to paw makrytera twra, exw kai gw dyo kores kai skeftomai oti mporei na gyrisoun apo rantevou otan er8ei h wra tou erwta alla isws o erwtas tous na exei kai to idio fyllo... Egw omws prepei na eimai etoimh gia ola...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία Γεωργία2 Φεβ 2011, 1:38:00 π.μ.

    Επιτέλους και η ανδρική προσέγγιση!!!!!!!!!! Και μόλις χθες ρωτούσε ο δικός μας μπαμπάς τί στην ευχή λέμε οι μαμάδες με τις ώρες και γιατί δεν μπορεί κι εκείνος να τα πει....!
    Εύγε Μάνο, εδώ θα 'μαστε να τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ταυτιζονται οι σκεψεις μας Μανο,καπως ετσι ευχομαι και εγω να δω την κορη μου και δεν εχω καμια απολυτως ανησυχια σε αυτο το θεμα..
    αν και εχω να συμπληρωσω κατι σε αυτο που λες σε σχεση με τον φοβο αλλων γονιων..θεωρω οτι κρινουν εξ ιδιων..
    εγω αγαπηθηκα πολυ και εζησα το παθος και τον ερωτα στο μεγαλειο τους..ισως για αυτο με χαροποιει αυτη η σκεψη παρα με τρομαζει..

    λες βρε τα μικρα μας να γινουν femme fatales στο μελλον?!

    φιλιά Νινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΩΣΤΟΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστός ο μπαμπάς!!!
    Μπράβο Μάνο! Θαυμάζω τόσο τις απόψεις σου, όσο και τον τρόπο που τις εκφράζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χα έθιξες ένα θέμα που μάλλον απασχολεί αρκετούς μπαμπάδες αν κρίνω από τα...αστειάκια περί εραστών της κόρης τους κλπ
    Δεν ξέρω αν οι μαμάδες είναι πιο χαλαρές με αυτό το θέμα αλλά εμένα δε με φοβίζει καθόλου το ότι -εννοείται- θα έχει σεξουαλική ζωή η κόρη μου όταν μεγαλώσει!Αυτό που με ανησυχεί μόνο είναι το πώς μπορώ να την μάθω να σέβεται το σώμα της και να μην το "σκορπάει" προσπαθώντας να καλύψει κάποιες ανασφάλειες.Φυσικά συμφωνώ ότι θα ήθελα να έχει πλούσια σεξουαλική ζωή ώστε να διαλέξει -ικανοποιημένη πια και με περισσότερη γνώση- τον άντρα που θα της ταιριάζει καλύτερα να ζήσει μαζί του.
    Ωστόσο έχουμε καιρό μέχρι τότε...η κόρη μου είναι μόλις 7 μηνών! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ βρε Μάνο καλά τα λες, δίκιο έχεις, αλλά και πάλι, δεν θα θες να σπάσεις το κεφάλι του κ....παιδου που την πλήγωσε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΑΝΤΑ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ.
    ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΔΙΚΙΟ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΤΣΙ.
    ΚΑΙ ΜΑΣ Η ΚΟΡΗ ΜΑΣ 10 ΜΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Κ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΓΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ.
    ΤΥΧΕΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μα πιο ειναι αλήθεια το ζητούμενο στην ζωη?Δεν ειναι η ευτυχία?Δεν ειναι οι στιγμές που θα ζησουμε και θα τις θυμομαστε πάντα? Για να ζησεις στιγμές πρεπει απλά να ....ζησεις!!!Να μην φοβασαι και να μην σκεφτεσαι το αυριο,την κοινωνία,τα σχολια του κοσμου κλπ...αυτο θα μαθω στα παιδια μου - ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ!!!ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ.θα τους μάθω επίσης οτι δεν ειναι κακο να εχεις συντροφο,εραστή,φίλο αλλά ο συντροφος,εραστης ,φιλος ειναι κακό να σου μιλαει ασχημα,να σε χτυπαει, να σε μειωνει και γενικα να σε κανει δυστυχισμενη...εκει φευγουμε,ετσι θα πω στα παιδια μου...για να ζησουν την ζωη που γουσταρουν αλλά να μην ανεχτούν ποτέ κανεναν που δεν γουσταρουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή